Implantologie
Uw gebit weer volledig gevuld
Verliest u een tand en ontstaat er daardoor een gat in uw mond? Dit kan worden opgevuld met een implantaat.
Botopbouw
Om een implantaat te plaatsen, moet er voldoende bot aanwezig zijn. Is dat niet het geval, dan kan botopbouw noodzakelijk zijn. Bijvoorbeeld als er al lange tijd een tand ontbreekt en de kaak al is geslonken,
Plaatselijke verdoving
Het plaatsen van een implantaat wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Nadat de verdoving is ingebracht, maakt de tandarts op de plaats waar het implantaat moet komen het tandvlees los. Hij boort een gaatje in het kaakbot, waar het implantaat in wordt geplaatst. Vervolgens hecht hij het tandvlees. Bij plaatsing van meerdere implantaten herhalen deze handelingen zich.
Genezingsproces na implantaat
Verwacht na het plaatsen van het implantaat een genezingsfase van drie tot zes maanden. Het implantaat moet namelijk stevig vergroeien met uw kaakbot. Elk geval is uniek, dus ook iedere genezingsfase. Vaak worden zelfoplossende hechtingen gebruikt en anders worden de hechtingen na twee weken verwijderd, dit wordt met u besproken. Goede mondhygiëne is van groot belang voor een succesvol genezingsproces.
Kroon, brug of gebitsprothese
Tijdens de genezingsfase wordt de kroon, brug of gebitsprothese voor u gemaakt. Op het moment dat de implantaten goed in het kaakbot vastzitten, kunnen we het definitieve werkstuk plaatsen op de implantaten.
Nazorg na implantaat
Voor het slagen van de behandeling op lange termijn is een zorgvuldig controle- en nazorgprogramma noodzakelijk (follow-up). Na de plaatsing adviseren wij u minimaal één keer per één of twee jaar de implantoloog te bezoeken voor een controle van het implantaat. Hierbij kijken we naar het implantaat, de restauratieve voorziening, het botniveau, het tandvlees en de mondhygiëne. Voor de reguliere controles bezoekt u zoals gewoonlijk uw eigen tandarts.
Hulp van de mondhygiënist
Een implantaatbehandeling is een kostbaar proces. Het is daarom van groot belang dat u regelmatig op controle komt. De mondhygiënist kan u daarbij helpen. Bij onvoldoende verzorging kan er een ontsteking ontstaan, waardoor de implantaten voortijdig verloren kunnen gaan. Om de paar jaar dienen röntgenfoto’s te worden gemaakt om te controleren of de stabiliteit van de implantaten en de aansluiting van de restauratieve voorzieningen nog voldoende is. Ook dient de voorziening te worden gecontroleerd op houvast, slijtage en aansluiting. Zo bent en blijft u verzekerd van een volledig en gezond gebit.